8. IT proff...?

 

Lühike kokkuvõte IT profist Eestis (aga võibolla ka mujal maailmas?)


IT Proff


Ilmselt IT-s on kõikide asjade aluseks loogika ja loomingulisus. Kui pole kummaski pädev, siis on ilmselt õppimine ja tarkvara koostamine keeruline. Teiseks peaks kindlalt olema viitsimist koguaeg juurde õppida, kuna IT maailm koguaeg muutub ja areneb. Veel üks oskus mis tänapäeval peaks olema ühel IT profil, on kindlasti valmisolek teha koostööd, sest "teamwork makes the dreamwork". Ma usun, et kui need neli omadust on olemas, siis tuleb ainult peale hakata!

Kui nüüd liikuda sügavamale IT teemadele, siis kindlasti on vajalik ka teatud programmeerimis- ja võib-olla ka kujunduskeelte oskus. Mis oleks proff ilma oskusteta? Leian, et tähtis ei ole see, et oskad igat erinevat keelt natukene, vaid, et saad mõnest üksikust (ja tähtsamast) väga hästi aru.

Ja kui nüüd rääkida näiteks diplomitest või tunnistustest IT alal, siis leian, et tänapäeval on nende tähtsus kaduma hakanud. Jah, nendest on abi ning jah, diplomi saamine tähendab ka ilmselt, et oled uusi oskusi omandanud, aga kui pole diplomit või tunnistust, siis ei tähenda, et ei oska. Tean väga palju inimesi, kes on just ise puhtalt huvi pärast hakanud nokitsema ja õppima ning on tänapäeval väga-väga edukad arendajad, või siis üldisemalt, IT profid.

Kommentaarid

Populaarsed postitused